Schoorsteenkap

Voor het plaatsen van uw schoorsteenkap kunt u ook bij  ons terecht.

Veel problemen kunnen worden voorkomen door uw schoorsteen te voorzien van een geschikte schoorsteenkap. Een goede kap beschermt de schoorsteen niet alleen tegen regen, maar ook vogels kunnen hierdoor niet meer in uw schoorsteen terecht komen. Vogels zoeken graag een warm en beschut plekje op en dan komt een schoorsteen al snel in aanmerking voor het bouwen van een nestje.

Het gebeurt ook regelmatig dat men vogels aantreft in de woonkamer die per ongeluk in de schoorsteen terecht zijn gekomen. Een goede schoorsteenkap voorkomt deze problemen, maar zorgt er ook voor dat hete asdeeltjes niet uit uw schoorsteen kunnen ontsnappen. Gloeiend hete asdeeltjes die terecht komen op geparkeerde auto’s of brandbare materialen kunnen een enorme schade aanrichten. U kunt dit voorkomen door het aanbrengen van een geschikte schoorsteenkap.

Deze kap moet dan wel zodanig goed bevestigd worden dat windvlagen of een fikse storm de kap er niet af blazen. Wij adviseren u dan ook de montage van een schoorsteenkap over te laten aan onze deskundige medewerkers. Naast de standaard schoorsteenkap bestaan er ook kappen die er voor zorgen dat uw schoorsteen beter trekt.

Alle schoorsteenkappen worden geleverd en geplaatst met 5 Jaar Garantie. U ontvangt bij levering of plaatsing tevens een garantie bewijs die u via de site dient te activeren. Voor prijzen of informatie kunt u altijd even contact met ons opnemen.