Is uw dak al klaar voor de winter?

Is u dak al klaar voor de winter? Of weet u dit eigenlijk niet zeker? Maak nu gebruik van onze winteractie en laat uw dak gratis en vrijblijvend controleren door Uniedaken.

Bij oudere daken komt het regelmatig voor dat er, zonder dat u dit doorheeft, werkzaamheden nodig zijn. Zo kunnen er dakpannen stukgaan of kunnen de nokvorsten kapot zijn of los gaan liggen. Hoewel dit onschuldig lijkt, kan dit leiden tot een lekkage en dan is het probleem meteen moeilijker te verhelpen.

Wat zijn nokvorsten?

Dit zijn de speciale pannen op de nok van het dak. Bij oudere huizen zijn deze nokvorsten meestal me cementspecie vastgelegd. Deze laag wordt op den duur brokkelig of poreus. Hierdoor wordt er sneller vocht opgenomen. In de winter gaat dit vocht vriezen en de cementspecie kan niet krimpen of uitzetten en zal hierdoor gaan scheuren. De nokvorsten komen los te liggen en dit kan leiden tot een lekkage of het wegwaaien van de nokvorsten bij stevige wind.

Bij Uniedaken kunnen we dit probleem voorgoed oplossen. Dit doen we door de nokvorsten vast te leggen met Flemix dakmortel. Dit is een stormvaste dakmortel die blijvend elastisch is en extrem e weeromstandigheden moeiteloos weerstaat.
Met Flemix dakmortel kunnen we ook gevel- en kantpannen vastleggen en scheuren kunnen we hiermee waterdicht afdichten.
We bieden Flemix dakmortel in diverse kleuren aan en hiermee is uw dak niet alleen waterdicht, maar ook mooi en naar uw wens afgewerkt.

Hoe werkt het?

Uniedaken hanteert de volgende werkwijze voor het herstellen van de nokvorsten:

  • Het schoon, droog en stofvrij maken van de ondergrond.
  • Aanbrengen van de mortel op de bovenste rij dakpannen
  • Vervolgens plaatsen en persen we de nokvorsten af
  • Voor een waterdichte afwerking van uw dak verwijderen we de overtollige delen en wordt alles strak afgesmeerd door middel van een smeermes.

Neem nu contact met ons op om een gratis en vrijblijvende afspraak te maken voor het controleren van uw dak!